БЕРЛИН – КОНВЕНЦИЈА ЗА ЖИВОТ

Савез за живот је посетио и подржао важну и велику манифестацију немачких колега у Берлину 16. септембра код Бранденбуршке капије.

Постављени су код бине крстови за абортирану децу тако да сви заједно формирају срце. Окупио се велики број Немаца и других присталица про-лајф покрета. Увертира је био концерт поп-рок групе са пригодним текстовима и порукама. Истовремено је одржан и марш за живот у Келну уз директно укључење путем лајв стрима и великог екрана. Место одржавања, Бранденбуршка капија, је од огромног значаја за немачку историју и политику. На штандовима је дељен информативни материјал о томе шта све немачке про-лајф организације раде за добробит трудница, породиља, нерођене и рођене деце. Организатори скупа у Берлину су показали интересовање за рад, методе и иновације колега из Србије, Савеза за живот.
Било је врло занимљиво и динамично са пуно противника из кругова геј параде, феминисткиња, вероватно и анархиста, али је марш за живот био бројнији и културнији, лепши и боље аргументован, уз игнорисање противника. Полиција је професионално одрадила посао без примене силе и хапшења заговорника абортуса уз заштиту марша за живот. Поборници абортуса су вређали, провоцирали, непристојно гестикулирали, имитирали америчке чир лидерсице, итд.

Гост из Канаде је рекао да се еутаназија не уводи због слободе избора и медицинских обзира, већ због убијања немоћних, сиромашних, болесних, итд. Најчешћи прави разлог оних који траже еутаназију је депресија и самоћа – њима заправо требају пријатељство и љубав, а не безболна смрт. Наведен је пример младог човека из Канаде, који је тражио еутаназију због бескућништва и болести.

Порука скупа је: care, not kill !

Остаје жеља да следеће године поново посетимо и подржимо Марш за живот у Берлину.

Објављено у ПОКРЕТ ЗА МАТЕМАТИЧКИ ЖИВОТ