ПРЕДЛОГ ЗА ЛОГО

Немачком математичком друштву,

Са поштовањем предлажем да се седиште удружења из Тибингена пребаци у Брауншвајг, место рођења великог математичара Фридриха Гауса. На тај начин Немачко математичко удружење добија још дубљи значај и тиме постаје Математичка Европска унија (МЕУ).
Математичка европска унија подразумева обавезно расписивање референдума као почетни проблем који решавају државе заинтересоване за чланство у МЕУ.
Математичари МЕУ би математички доказали да не постоје никакве разлике између математике и живота, тј. да је живот немогуће прекинути исто као што је метематичку непрекидност немогуће учинити прекидном. Затим, да свако људско биће сазна да је Карл Фридрих Гаус аутор математичке, тј. индустрије сунца као математичке звезде, те да математичари МЕУ у својим државама треба да раде на решавању проблема изградње математичке, тј. индустрије сунца, понављам, као математичке звезде. Изградња математичке индустрије подразумева да математичари МЕУ поставе и реше проблем конструкције математичког пријемника и тако би математичким знањем Карла Фридриха Гауса на почетку решавали проблеме и изградње фабрика који би производиле поменуте математичке пријемнике што за математичаре МЕУ не би био сложен проблем. Сложен проблем би био како да са том енергијом добијеном од сунца као математичке звезде Гаусовим знањем математике конструишу фабрику која би производила математичку воду за пиће, тј. воду за пиће за сва времена у неограниченим количинама.
Уз предлог за лого, руководству Немачког математичког друштва такође предлажем да у сарадњи са немачким властима организују референдум у којем ће становницима Немачке бити постављено питање: “ДА ЛИ СУ ЗА ТО ДА СА ПРОМЕНОМ СЕДИШТА НЕМАЧКОГ МАТЕМАТИЧКОГ ДРУШТВА ИЗ ТИБИНГЕНА У МЕСТО БРАУНШВАЈГ, ГДЕ ЈЕ РОЂЕН КАРЛ ФРИДРИХ ГАУС (КОЈИ ЈЕ МЕЂУ МАТЕМАТИЧАРИМА ПОЗНАТ КАО ПРИНЦ МАТЕМАТИЧАРА), ТО ДРУШТВО ПРЕРАСТЕ У МАТЕМАТИЧКУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ (СКРАЋЕНО МЕУ): ДА ИЛИ НЕ.” Ако би већина Немаца одговорила са ДА, немачки правници би написали ОСНИВАЧКИ АКТ, СТАТУТ И ПРОГРАМ МЕУ.
Сви Немци који буду заокружили ДА у исто време ће свету послати поруку да ће им Карл Фридрих Гаус целог живота бити пример који треба следити. Такође, предложићу властима у Србији да Србија буде почетна чланица БРАУНШВАЈГОВЕ МАТЕМАТИЧКЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ.

У СТАТУТУ МЕУ би писало да члан МЕУ може бити само она држава у којој је претходно био организован референдум о чланству. По СТАТУТУ, организација референдума би била законски обавезна за владе свих регистрованих држава.

Математичари држава МЕУ би изградњом математичке, тј. индустрије сунца као математичке звезде у својим државама решавали проблем да све становнике својих држава упишу на платни списак сунца на неограничено време и износ новца, и увек, понављам, сунца као математичке звезде.
Резолуције које буду доношене су математичке, а то значи да их мозе предложити свака чланица МЕУ, а за њено усвајање је потребно обезбедити триста педесет хиљада гласова становника ЕУ, које би обезбедили преко својих представника у МЕУ. Сво особље које би било запослено у МЕУ имало би бинарно образовање, а то значи на почетку обавезно врхунско математичко образовање, а на крају образовање по сопственом избору, на пример: математичар-правник, математичар-инжењер, математичар-финасиста, итд. Слично образовање би имали као 18 чланова породице швајцарског математичара Бернулија.
Све ово би било написано у оснивачком акту, статуту и програму МЕУ.


Са неограниченим поштовањем,
Ненад Ђукић

Објављено у ПОКРЕТ САРАДНИКА МАТЕМАТИЧАРИМА ЊУТНОВИХ МАТЕМАТИЧКИХ ПРИНЦИПА ПРИОРОДНЕ ФИЛОЗОФИЈЕ - СКРАЋЕНО "МАТЕМАТИЧАРИ"