СОЛАРЕЏ СА ТАЧКЕ ГЛЕДИШТА ИНСТАЛАТЕРА

Као неисцрпни извор обновљиве енергије, соларна енергија је један од кључних камена темеља енергетске независности. Висококвалитетни фотонапонски системи су приоритет за све инвеститоре који их посматрају кроз поврат инвестиције и уштеде које остварују. Радиша Закић је у компанији СоларЕџ пронашао сигурног и поузданог партнера.

Када сте почели да радите са СоларЕџ?

Ја сам завршио основне студије природних наука и имам велико искуство у соларној енергији од 2012. Године. Моје путовање је почело са једним од првих соларних пројеката у Босни и Херцеговини, 10кW са инсталацијом на земљи која користи Самил Павер инвертер. Упркос затварању компаније, систем и даље функционише ефикасно. Од тада сам истраживао различите аспекте соларне енергије, од пројектовања система за наводњавање са Лоренц технологијом до резервних решења са Студером, све то током периода ниских цена електричне енергије и без тарифа.
У 2020. и 2021. сусрео сам се са СоларЕџом, који је променио моју каријеру. Препознајући њихов лидерски потенцијал у сектору инвертера захваљујуц́и напредној технологији и робусном истраживању и развоју, кренули смо у наш највећи балкански пројекат. Упркос изазовима недостатка чипова у 2022, тренутно смо ангажовани на пројектима са капацитетом од 3МWp широм Босне и Србије.”

Када је у питању пројектовање фотонапонских система за наше клијенте, који су критични фактори које узимате у обзир?

Најважнији аспект који треба узети у обзир је осигурање сигурности пословања под соларним кровом. Клијенти природно желе највећи ниво сигурности, а СоларЕџ то управо пружа. Њиховом технологијом, сигурност је максимизирана, пружајући нашим клијентима мир.

Можете ли детаљније објаснити предности сарадње са СоларЕџ из перспективе инсталатера?

Рад са СоларЕџом као инсталатером нуди многе предности, али је свакако основна подршка, подршка и још више подршке. Једноставно речено, не постоји подршка попут СоларЕџа. То је промена игре у индустрији. Имам поверење да ћу увек имати подршку када радим са њиховим производима.

За потенцијалне инвеститоре, које су изузетне предности избора СоларЕџа?

Инвеститори ће сматрати да је СоларЕџ привлачан избор због њихове широке гаранције, неупоредивих безбедносних функција, исплативе услуге, брзог времена одговора, лако доступних резервних делова у Европској унији са брзом испоруком, свеобухватног праћења система и још много тога.
Шта по вашем мишљењу издваја СоларЕџ у погледу конкурентских предности?
Најзначајнија конкурентска предност којом се СоларЕџ може похвалити је непоколебљива посвећеност безбедности, подржана опсежним гаранцијама, подршком врхунског нивоа и континуираним истраживањем и развојем.

Можете ли детаљније да се осврнете на то како се СоларЕџ разликује од других играча у индустрији?

Кључна разлика СоларЕџа лежи у његовој близини купаца и инсталатера. Они доследно одговарају на позиве и нуде неупоредиву подршку. Њихово одељење за истраживање и развој ради 24 сата дневно, и по мом мишљењу, СоларЕџ визионарски гледа на будућност из јединствене перспективе у поређењу са другим компанијама. Није реч само о продаји производа; ради се о томе да буду ту за купце, који често нису добро упућени у технологију у коју су уложили.

Када је реч о клијентима, које категорије су по вашем мишљењу најбоље прикладне за СоларЕџ инсталације?

Од свег срца препоручујем СоларЕџ за стамбене инсталације. Када су у питању комерцијалне инсталације на крововима до 1 МWp, имам пуно поверење у могућности СоларЕџа. Иако још нисам обрађивао пројекте великих размера на земљи, верујем да они могу бити успешни, иако је изазовно надметати се са притиском цена који врше произвођачи инвертера у овој арени.

Увиди Радише Закића осветљавају динамичан свет соларне енергије и кључну улогу коју СоларЕџ има у испоруци сигурних, ефикасних и поузданих фотонапонских система клијентима широм Босне и Србије. Како индустрија наставља да се развија, јасно је да СоларЕџа посвећеност иновацијама и подршци има дубок утицај, осигуравајући светлију и одрживију будућност коју покреће сунце.

Објављено у МАТЕМАТИЧКИ НОВАЦ СУНЦА СРБИЈЕ И СВИХ ЗВЕЗДА ЗВЕЗДАРНИЦЕ