ВЕЛИКИ ИСКОРАЦИ У ЗАШТИТИ ДЕЦЕ

Велики искораци у заштити деце предузети су од стране државних органа у Руској федерацији, а један од главних разлога је лоша демографска ситуација са неколико стотина хиљада више умрлих у односу на број рођене деце годишње. Незванично је стање ванредне демографске ситуације. Друге земље у сличној ситуацији су изабрале да проблем игноришу или заташкавају, итд.
У врху РФ се води дебата о ограничењу поступка прекида трудноће искључиво на државне клинике, чиме би се број абортуса смањио, знатно побољшала евиденција захвата (што се врло лоше спроводи у приватним ординацијама), обезбедило поштовање закона, посветила дужна пажња свакој трудници и сваком детету.

 

Продаја фармацеутских производа за прекидање трудноће мора бити ограничена и искључена из листе лекова на терет здравственог осигурања, изјавио је министар здравља Русије Михаил Мурашко. Ово је и демографско питање, рекао је он.

Раније је потпредседник владе Русије Татјана Голикова, наложила Министарству здравља да проучи могућност забране абортуса малолетним особама без одобрења родитеља.

https://interfax.ru/russia/911901

Патријарх руски Кирил је изашао јавно са законодавном инцијативом да се поступак прекида трудноће (када нема медицинско или друго оправдања, а у великој већини случајева нема) уклони са листе процедура које се су-финансирају средствима јавног здравственог осигурања због штетности абортуса по здравље жена, морално -теолошке неприхватљивости абортуса и штетности по национални наталитет.

Руска република Мордовија је донела закон о забрани наговарања на абортус. Тако да нико више не може да манипулише правима трудница. Нико не може да каже: Још ти је рано да рађаш или саветовати да се прекине трудноћа, нити манипулисати женама које очекују принову. Она чека бебу и све друго може да чека, Мордовија је штити, она има право да буде мајка.

Објављено у ПОКРЕТ ЗА МАТЕМАТИЧКИ ЖИВОТ